jade-wulfraat-96025-1050×701

5 vienkāršas receptes garda saldā ēdiena izcepšanai 30 minūtēs


YOUNG.LV komanda cenšas jūs iepriecināt ne tikai ar izklaidējošiem materiāliem, bet arī piedāvā uzlabot savas kulinārijas prasmes un savās brīvajās 30 minūtēs radīt ko patiešām gardu. Šīs receptes ir tik vienkāršas, ka tās būs pa spēkam pat tiem, kuri nemāk gatavot!


1. Banānu kēkss

1-1

nata_vkusidey /Depositphotos.com

Laiks: 25 minūtes.

Sastāvdaļas:

2 olas;

2 banāni;

220 g miltu;

150 g cukura;

2 tējkarotes cepamā pulvera;

100 g sviesta.

Pagatavošana:

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 80oC, samīciet banānus un pievienojiet olas. Citā traukā sajauciet sviestu un cukuru, līdz tiek iegūta  viendabīga masa. Sajauciet abas daļas, pievienojiet cepamo pulveri, sāli un  miltus. Pirms tam nosmērējiet veidnes malas ar cietu sviestu un izklājiet mīklu. Cepiet kēksu līdz 20 minūtēm, pārbaudiet, vai tas gatavs ar zobu bakstāmo kociņu. Kēksu var pārklāt ar šokolādi vai pūdercukuru.


2. Rulete ar pildījumu

2-1

youtube.com

Laiks: 16 minūtes.

Sastāvdaļas:

2 olas;

55 g miltu;

55 g cukura;

2 tējkarotes cepamā pulvera;

Šķipsniņa sāls;

Pildījums pēc garšas.

Pagatavošana:

Uzmanīgi sakuliet olas ar cukuru, pakāpeniski pievienojot masai iepriekš sajauktus miltus, sāli un cepamo pulveri. Vienmērīgi uzlieciet masu uz iepriekš ieeļļota cepamā papīra un lieciet iepriekš sakarsētā krāsnī uz sešām minūtēm (180oC). Karsto masu var pildīt ar ko vien sirds kāro, – ievārījumu, vārītu iebiezināto pienu vai ko citu, un tad sarullēt.


3. Šokolādes cepumi

3-1

nata_vkusidey /Depositphotos.com

Laiks: 25 minūtes.

Sastāvdaļas:

2 olas;

200 g miltu;

150 g cukura;

2 tējkarotes cepamā pulvera;

Šķipsniņa sāls;

50 g sviesta;

150 g šokolādes;

3 ēdamkarotes kakao pulvera.

Pagatavošana:

Viss, kas jums jādara, ir jāsajauc olas ar cukuru, jāizkausē šokolāde ar sviestu un viss jāsamaisa. Pēc tam masai jāpievieno kakao un sāls, pakāpeniski iemaisot tajā miltus ar cepamo pulveri. Ievietojiet masu cepumu formiņās un cepiet 15 minūtes 180 grādos.


4. Biezpiena plācenīši

4-1

avrorra.com

Laiks: 30 minūtes.

Sastāvdaļas:

2 olas;

5 ēdamkarotes miltu;

5 ēdamkarotes cukura;

500 g biezpiena (līdz 5% tauku);

Vaniļas cukurs un pūdercukurs pēc garšas.

Pagatavošana:

Sajauciet biezpienu ar cukuru, sāli, olām un miltiem. Samaisiet visu viendabīgā masā un pievienojiet vaniļas cukuru pēc garšas. Izveidojiet vienādas formas plācenīšus un apviļājiet miltos. Uzlieciet plācenīšus uz cepamā papīra, kas iesmērēts ar sviestu, un cepiet cepeškrāsnī 180°С 20 minūtes. Pagatavoto saldo ēdienu var papildināt ar ievārījumu, pūdercukuru vai ogām.


5. Jogurta bulciņas

5-1

taste.com.au

Laiks: 30 minūtes.

Sastāvdaļas:

250 g miltu;

300 g jogurta;

2 tējkarotes cukura;

2 tējkarotes cepamā pulvera;

½ tējkarote sāls;

1 ēdamkarote izkausēta sviesta.

Pagatavošana:

Sajauciet miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru. Atsevišķā traukā sajauciet jogurtu un sviestu, pakāpeniski masai varat pievienot rozīnes, ogas vai citu pildījumu pēc garšas. Cepiet 20 minūtes 210 grādos.


Darja Petruceviča