brooke-lark-289769

6 gardas brokastis slinkām brīvdienām


Visiem tiem, kas brīvdienās vēlas atpūsties pēc iespējas vairāk un pēc iespējas mazāk laika pavadīt, gatavojot ēst, YOUNG.LV piedāvā 6 gardu brokastu recepšu izlasi. Šo ēdienu pagatavošanai jums vajadzēs maksimums 15 minūtes, un brokastis būs galdā!


1. Maizes doniņas ar foreli

1

Sastāvdaļas:

– 200 g kausētā siera;

– paciņa kūpinātas foreles;

– 4 maizes doniņas;

– salātlapas;

-g aršvielas.

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes.

Rudzu doniņu pagatavošana ir lielisks risinājums, kad parastās sviestmaizes jau ir apnikušas. Šī somu rudzu maize lieliski garšo kopā ar sarkanajām zivīm. Uz maizes uzsmērējiet sieru, uzklājiet salātlapu, uzlieciet sagrieztu zivi. Neaizmirstiet papildināt maizīti ar zaļumiem un garšaugiem. Var var pagatavot arī saldo maizi – uz siera uzlieciet sagrieztus bumbierus un rukolu, pievienojiet mazliet medus un apkaisiet ar sasmalcinātiem riekstiem.


2. Auzu pārslu putra ar augļiem

2

Sastāvdaļas:

-pusglāze auzu pārslu;

-1 glāze piena;

-cukurs pēc garšas;

-šķipsniņa sāls;

-1 banāns vai citi augļi pēc garšas.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.

Salejiet pienu katliņā, pievienojiet pārslas, sāli un cukuru. Vāriet 5-7 minūtes uz lēnas uguns. Kad putra gatava, varat pievienot dažādus augļus, riekstus, ievārījumu un jebko citu. Bon Appétit!


3. Brusketa ar rukolu

3

Nepieciešamās sastāvdaļas:

-4 baltmaizes rikas;

-50 g rukolas;

-ķiršu tomāti;

-200 g kausētā siera;

-100 g bekona;

-garšaugi un garšvielas

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.

Sakarsējiet maizes šķēles, pēc tam apsmērējiet ar sieru, virsū uzlieciet uz pusēm sagrieztus tomātus. Virsū izkārtojiet rukolu un bekonu.


4. Vaniļas pankūkas

4

Nepieciešamās sastāvdaļas:

-3 olas;

-3 glāzes piena;

-350 g miltu;

-100 g cukura;

-3 g vaniļas (6 g vaniļas cukura);

-½ tējkarote sāls;

-saulespuķu eļļa.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sajauciet visas sastāvdaļas kopā. Gatavo masu pankūku formā cepiet uz vidēji stipras uguns. Kur gan vēl vienkāršāk?


5. Pitas maize ar dārzeņiem

5

Sastāvdaļas:

-2 pitas maizes;

-ķiršu tomāti;

-zaļumi;

-salātu lapas;

-marinēti gurķi;

-100 g siera;

-majonēze;

-garšaugi un garšvielas.

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes.

Sagrieziet tomātus, zaļumus un gurķus. Salātu lapas izklājiet uz pitas maizes, sajauciet majonēzi, garšaugus, garšvielas un dārzeņus. Uzmanīgi klājiet pildījumu pitas maizē. Pēc uzsildīšanas mikroviļņu krāsnī lieciet to galdā. Pitas maizē var likt iekšā jebkādus produktus, vajag atcerēties tikai vienu – nepārspīlējiet ar produktu daudzumu. Ja pitas maize  plīsīs, tad visas sastāvdaļas izkritīs un ēdiens būs sabojāts.


6. Ceptas olas ar tomātiem

6

Sastāvdaļas:

-2 olas;

-2 tomāti;

-saulespuķu eļļa;

-sāls un garšvielas pēc garšas.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.

Noņemiet tomātiem miziņu un cepiet eļļā 5 minūtes. Pēc tam iesitiet pannā olas, pievienojiet garšvielas un atstājiet pāris minūtes pannā ar vāku. Lai pastiprinātu garšu, varat pievienot citrona sulu.


Darja Petruseviča