charliepizza

Kā tas strādā: restorānu biznesa vadītājs


YOUNG.LV turpina iepazīstināt lasītājus ar dažādu interesantu profesiju pārstāvjiem. 20. oktobrī pasaule atzīmē Starptautisko pavāru dienu, un par godu šim notikumam YOUNG.LV redakcija rubriku „Kā tas strādā?” velta nevis vienkārši pavāriem, bet gan… vesela restorānu tīkla vadītājam! Iepazīstieties – Violeta Hilo, „Charlie Pizza” tīkla vadītāja.


Es visu savu dzīvi strādāju restorānu uygfdbiznesa jomā. Šī joma man ir ļoti interesanta un tuva. Es domāju, ka tā ir viena no interesantākajām profesijām pasaulē – tāpēc, ka tā ir nepārtraukta komunikācija ar cilvēkiem un man ļoti patīk strādāt ar cilvēkiem. Es uzskatu, ka cilvēkam jānodarbojas ar to, kas viņam šķiet interesants un dod prieku, tāpēc jādara tas, kas viņam sniedz baudu. Man tā ir tieši šī sfēra un es nekad neesmu nožēlojusi savu izvēli.

Kad ierados „Charlie Pizza”, šis tīkls jau pastāvēja. Patiesībā tajā brīdī tīkls jau darbojās un bija jau salīdzinoši populārs. Man ļoti paveicās, jo viss notika tā, ka man bija iespēja to attīstīt tālāk. Tagad Latvijā ir jau trīs mūsu picērijas, taču mēs plānojam atvērt vēl. Tāpat šis tīkls ir ļoti populārs Lietuvā.

Sākumā visgrūtākais ir noformēt lielu komandu, censties viņus pēc tam motivēt un saturēt kopā. Ir ļoti svarīgi, lai uzņēmumā visi strādātu kā viens vesels. Pats grūtākais līdera lomā ir atrast labus cilvēkus un saistīt viņus visus kopā.

Ēdienkarte mums ir samērā plaša. Izvēle ir liela, picām vien mums ir veseli 45 veidi! Ēdieni ir dažādi, katrs var atrast kaut ko sev. Tāpat mēs bieži cenšamies ieviest izmaiņas – lūk, piemēram, maija sākumā mēs radījām jaunu ēdienkarti. Paralēli parastajai mums tagad ir arī bērnu un biznesa pusdienu ēdienkarte. Arī to mēs šoruden plānojam mainīt. Mēs visu laiku cenšamies ieviest kaut ko interesantu, cenšamies pielāgoties pieprasījumam.

Nodarbojamies ar jaunām ēdienu gatavošanas tehnoloģijām. Tāpat es vienmēr veicu darbinieku aptaujas. Nav svarīgi, par ko cilvēks pie mums strādā. Lai saprastu, kas cilvēkiem patīk visvairāk, ir nepieciešami dažādi viedokļi – tieši tāpēc mēs aptaujājam visus. Nav tā, ka izlemj tikai direktors – mums šeit ir demokrātija.op8iu675re

Man ļoti garšo picas – un mums ir ļoti daudz interesantu, jaunu picu. Teiksim tā, mēs esam par veselīgu dzīvesveidu, tāpēc atsakāmies no pusfabrikātiem – mēs izmantojam tikai dabīgus un svaigus produktus.

Es strādāju 24 stundas diennaktī. Es domāju, ka jebkura uzņēmuma vadītājam jāprot plānot savs darba laiks tā, lai tas pietiktu visam. Pašlaik, teiksim tā, daļa no visa domu procesa vēl aizvien ir aizņemta ar darbu. Man lielākoties nemēdz būt brīdis, kad es nekādā mērā nedomātu par darbu.

Manā darbā ietilpst – restorānu darba kontrole un plānošana, mārketinga kampuytreaņas un piedāvājumu izstrādāšana, tikšanās ar piegādātājiem un partneriem. Tāpat es nodarbojos ar nepieciešamajiem papīrdarbiem, un tamlīdzīgi. Vienu gan es zinu – lai visu paspētu, jāstrādā pēc plāna. Es cenšos saplānot savu dienu jau iepriekš. Es vispār esmu no tiem cilvēkiem, kam patīk plānot uz priekšu, man tā ir vienkāršāk.

Nākotnē plānoju attīstīt Charlie Pizza tīklu. Mums jau padomā ir vietas, kur vēlamies atvērt mūsu picērijas. To daudzums un atrašanās vietas pagaidām vēl ir noslēpums  – lai būtu kāda intriga.