img_2875

Top 10 gardumu Rīgas ielu ēdiena festivālā


Janvārī pašā Rīgas centrā pirmo reizi noritēja pasākums gardēžiem – ielu ēdiena festivāls. Festivāla apmeklētāji varēja palutināt sevi ar dažādiem gardiem ēdieniem, kurus pagatavojuši labāko Rīgas restorānu šefpavāri. Arī YOUNG.LV ieskatījās festivāla norisē un ir nolēmis padalīties ar jums ar “apetītelīgākajiem” kadriem.


IMG_2907Rīga ir pilsēta, kura iepriecina gan tūristus, gan vietējos iedzīvotājus. Ielu ēdiena festivāls nav izņēmums un tas ir viens no mūsu pilsētas interesantākajiem notikumiem. Tā ir unikāla iespēja nogaršot izsmalcinātus ēdienus un izbaudīt šefpavāru meistarklases. Piekritīsiet, ka ne visos restorānos ēdienus gatavo jūsu acu priekšā?

Ja gadījumā neesi paspējis apmeklēt šo festivālu, mēs piedāvājam tev iepazīties ar desmit festivāla restorāniem un to īpašajiem gardumiem.

1. “Le Dome”

Viens no labākajiem restorāniem, kas specializējas zivju ēdienos. Zivju zupa, kartupeļu pankūkas ar krējumu un ikriem, žagariņi un vafeles saldajā. Izveidojot ēdienkarti, pavārs par pamatu ņēmis galveno festivāla tēmu “Rīgas – Gaujas reģions”. Vai arī pēc tam šos ēdienus būs iespējams atrast restorānā? Iespējams, bet ne visus. Piemēram, desertus, kas tiek piedāvāti festivālā, restorāna ēdienkartē neiekļaus. Par to mums pastāstīja restorāna vadītāja Linda Kalniņa.IMG_2812

2. “Rocket Bean”

Ja starp mums ir kafijas cienītāji, tad šī vieta ir kā radīta jums. Lai gan “RocketBean” lepojas vien ar savām unikālajām kafijas šķirnēm, festivālam pavārs bija izstrādājis arī īpašu ēdienkarti. Uz grila ceptas ribiņas, zupa ar buļļa asti, ceptas austeres.IMG_2872

3. “Olive oil“

“Labāk paēst, nekā neēst!” – tāds ir “Oliveoil” komandas moto. Ļoti draudzīgs kolektīvs, kas piedāvā lērumu izsmalcinātu ēdienu. Pīles buljons, dārzeņu zupa un brieža ravioli, kartupeļu daiviņas – pirkstus vien varam aplaizīt!IMG_2866

4. “Aqua Luna”

Vietiņa, kur pilsētas dzīves ritms tiek nomainīts pret vieglu un nesteidzīgu atmosfēru. Tikai paklausieties – griķu pankūciņas ar smiltsērkšķu un pīlādžu ievārījumu, topinambūra krēmzupa ar griķu popkornu un trifeļu eļļu, sakņu dārzeņu čipsi ar brieža aknu pastēti… Tā kā ēdienkarte piesaistīja daudz festivāla apmeklētāju, turpmāk šie ēdieni tiks iekļauti restorāna pastāvīgajā ēdienkartē.IMG_2875

5. “Valmiermuiža”

Šī restorāna virtuve apvieno mūsdienīgo ar tradicionālo. Kas tika piedāvāts festivālā? Piemēram, pīrādziņi ar brieža gaļu, kuru recepte ir ļoti vienkārša, vismaz pēc šefpavāra Dzintara Kristovska vārdiem. Lai pagatavotu šādus pīrādziņus, vienādās proporcijās jāsajauc alus un milti, jāpievieno nedaudz sāls un cukura, mīklas iekšpusē jāliek brieža gaļa, karamelizēti kāposti un siers. Hm, nepavisam neizklausās vienkārši.IMG_2884

6. Tinto vīna telpa

Festivālā restorāns saviem apmeklētājiem piedāvāja nogaršot līdakas kroketes un sendviču ar karamelizētu brieža gaļu. Diemžēl šie ēdieni restorānā nav pieejami. Šo īpašo piedāvājumu tieši festivālam sagatavojis šefpavārs Georgs Zoidze.IMG_2814

7. “Kaļku vārti”

Ikviens gardēdis zina par šo restorānu, jo tieši tur strādā savas jomas lielākie meistari. Jūs tikai apskatiet festivāla ēdienkarti – pankūkas ar kūpinātu samu, sālītas dzērvenes, ābolu virtuļi un zupa ar brieža gaļu. Mmmm!IMG_2816

8. “Cup and cino”

Kūpināts lasis, brieža kebabs, pankūkas – acis tā vien šaudās! Gandrīz viss, kas vien parādīts festivālā, arī ir pieejams restorāna ēdienkartē.IMG_2896

9. “Kasha”

Piparkūku krēms brulē, brieža gaļas desas, kroketi ar auzu pārslām un sakņu dārzeņiem, aroniju karstais dzēriens ar medu un kanēli, karstais ķiršu alus… Žēl, ka restorāna pārstāvji bija tik aizņemti un nevarēja par saviem ēdieniem mums pastāstīt vairāk.IMG_2876

10. ”Restorāns 3”

Restorāns savus ēdienus gatavo tikai no dabīgiem produktiem. Tikai ieskatieties šajā ēdienkartē – zivju zupa ar sālītiem gurķiem, sautēta mežacūka ar sēnēm, kroketi ar plaudi un mērci, kas gatavota no vēžiem, melnais ķiploku kēkss ar lāceņu ievārījumu. Tiem, kas iecienījuši izsmalcinātus ēdienus, restorāns piedāvā ēdienkarti, ko iespējams izmēģināt vakaros, plkst. 18:00 no otrdienas līdz sestdienai.IMG_2869