yw0301h_twice-baked-potatoes-recipe_s4x3-jpg-rend-sniipadlarge

Trīs ņammīgas krāsnī ceptu kartupeļu receptes vēsiem rudens vakariem


Kas ir Latvijas iedzīvotāja mīļākais dārzenis? Protams, ka kartupelis. Viens no vieglākajiem veidiem, kā pagatavot kartupeļus, ir krāsns. Vienkārši sagatavo kartupeļus un liec cepties, lai iegūtu aromātisku, barojošu un vēderu sildošu maltīti gada aukstajam periodam. Esam atraduši trīs vienkāršas videopamācības, lai īstenotu šo gastronomisko fantāziju.


Kartupeļi ar Parmezāna sieru

Pārgriez kartupeli uz pusēm, tad katru no tām sagriez nelielās šķēlītēs. Bļodā ar sagrieztajiem kartupeļiem ielej četras tējkarotes olīveļļas, pievieno sāli (pēc garšas), ķiplokus vai ķiploku pulveri (2 tējkarotes), itāļu garšvielu (2 tējkarotes), paprikas pulveri (1 tējkarote). Sajauc visu un liec uz plātnes! Cep 200 grādos 30 minūtes un tad izņem no krāsns, lai pārkaisītu ar Parmezāna sieru un uzbērtu piparus. Ieliec atpakaļ cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 minūtes, kamēr siers būs izkusis.


Kartupeļi ar Čedaras sieru

Pārgriez kartupeli uz pusēm, sagriez abas puses kubiņos. Pēc tam ieliec katlā, pavāri 10 minūtes un nokās. Pievieno 100 gramus „Ranch” vai kādas citaslīdzīgas mērcītes, ķiplokus vai ķiploku pulveri (1 tējkarote), paprikas pulveri (1 tējkarote), sāli (1 tējkarote), pipari (puse tējkarotes). Samaisi un liec krāsnī cepties 200 grādu temperatūrā 30-35 minūtes. Tad izņem ārā, apber ar sarīvētu Čedaras sieru, ja ir vēlme- arī ar kādiem zaļumiem. Ja gribi, lai siers ātrāk izkūst, ieliec krāsnī uz piecām minūtēm.


Ziedošais kartupelis

Šai receptei nepieciešami lieli kartupeļi. Nogriez nelielu daļu kartupeļa garākās malas vai pārgriez pilnībā uz pusēm, pēc tam ar nazi uzmanīgi izveido spirālveida iegriezumu. Tad, apgriežot kartupeli otrādi, iegriez tā malās. Ja nevēlies veikt šo sarežģīto procesu, vari arī kartupelim izveidot rūtiņveida iegriezumus, bet atceries- visam jāturas kopā.

Rezultātā iegūsi kartupeli, kuru būs viegli paņemt pa gabaliņam. Liec krāsnī, cep 30 minūtes 220 grādos un izņem ārā, lai to apkaisītu ar garšvielām- pētersīļiem, ķiplokiem (2 daiviņas), izkausēts sviests (3 tējkarotes), sāls un pipari (pēc garšas). Ieliec atpakaļ krāsnī 220 grādos uz 30 minūtēm un atkal izņem ārā, lai pārkaisītu ar Mocarellu un Parmezānas sieru. Ieliec atpakaļ krāsnī uz piecām minūtēm, lai izkausētu sieru- un ēdiens būs gatavs!