dsc_3829

Universālā mafinu recepte, kura būs pa spēkam ikvienam


Šī ir, iespējams, pati vienkāršākā no mafinu receptēm, ar kuru iepriecināt sevi, ģimeni vai draugus. Tai nepieciešami parasti, mājās atrodami produkti – sagatavošana aizņems apmēram 20 minūtes, tikpat ilgi arī mafiniem jāpavada cepeškrāsnī. Sagatavotā masa pietiks aptuveni 15 mafiniem, atkarībā no tā, cik daudz mīklas tiek ielikts formiņā.


KAS NEPIECIEŠAMS:

Mērkrūze

Plātne ar 6 vai 12 iedobēm

Papīra formiņas

Bļoda

SASTĀVDAĻAS:Attēlu rezultāti vaicājumam “маффины рецепт”

3 olas

200 grami sviesta

50 grami piena

220 grami miltu

Tējkarote cepamā pulvera

¼ tējkarote sāls

½ tējkarote kanēļa

KO DARĪT TĀLĀK:

Sakul olas, pievieno sviestu (lai ātri padarītu Attēlu rezultāti vaicājumam “маффины рецепт”mīkstu, var nedaudz uzsildīt mikroviļņu krāsnī vai pakausēt ūdens peldē) un cukuru. Tālāk pievieno pienu un tad iesijā miltus, kurā iejaukts cepamais pulveris, sāls un kanēlis. Kārtīgi samaisi iegūto masu, lai tā kļūtu viendabīga. Svarīgi, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra- ja tā noticis, pievieno vēl nedaudz miltus.

Kad iegūta šī masa, to var pildīt trauciņos un likt cepeškrāsnī apmēram 220 grādos un cept vidēji 20 minūtes. Tā kā cepeškrāsnis var atšķirties, mafini noteikti būs gatavi, kad ieguvuši zeltainu brūnumu.

VARIĀCIJAS:Attēlu rezultāti vaicājumam “маффины”

Ja gribas, sagatavotajai mīklai var pievienot, piemēram, sukādes, šokolādi, magones, banānus vai biezpienu. Savukārt pēc izcepšanas, ja vēlies, tos var pārklāt arī ar paštaisītu glazūru. Lai labi garšo!

Šo recepti ir ļoti viegli pielāgot savām vēlmēm un eksperimentēt, izmēģinot dažādas pieejas.